Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cosworth måste göra plats för framtiden – håller unik auktion

Den legendariska trimfirman har trång på hyllorna och auktionerar nu ut en mängd prylar du inte trodde du att du behövde.

Trimfirman Cosworth grundades av för 60 år sedan av Mike Costin och Keith Duckworth – därav namnet. Firman är historiskt sett kanske mest kända för sin DFV-motor som revolutionerade Formel 1-scenen. Totalt har man 176 Grand Prix-segrar på sin meritlista. I dag jobbar man bland annat med motorn hos Aston Martins supersportbil Valkyrie.

Här satt Barry Sheene under ett lådbilsrally på Goodwood år 2000.Här satt Barry Sheene under ett lådbilsrally på Goodwood år 2000.Här satt Barry Sheene under ett lådbilsrally på Goodwood år 2000.
Här satt Barry Sheene under ett lådbilsrally på Goodwood år 2000.

Med så många år i branschen har man av naturligtvis samlat på sig en hel del prylar och för att bereda plats för framtida projekt har man nu startat en auktion med över 500 objekt. Här finns allt från luftfilter och kamaxlar via kompletta motorer till memorabilia och något så udda som en lådbil i kolfiber körd av motorcykelföraren Barry Sheen. Ja, till och med en hel bil i form av en turbopreparerad Toyota GT 86 – en utvecklingsbil som firman har kört med i 8 000 mil.

En ”modern” Formel 1-motor av CA-familjen ombyggd till bord. Kolvar ingår dock inte.En ”modern” Formel 1-motor av CA-familjen ombyggd till bord. Kolvar ingår dock inte.En ”modern” Formel 1-motor av CA-familjen ombyggd till bord. Kolvar ingår dock inte.
En ”modern” Formel 1-motor av CA-familjen ombyggd till bord. Kolvar ingår dock inte.

Hör du till dem som suktar efter en sådant där glasbord med en Formel 1-motor som grund? Då budar du på objekt nummer 150, i skrivande stund är det högsta budet 4 000 pund, alltså lite drygt 46 000 kronor.

Auktionen görs av H&I Auctions på BidSpotter.co.uk och håller på till den 9 november klockan 13.00 lokal tid.