Cyan Racing och WestCoast Racing inleder samarbete

Efter flera år som motståndare på banan påbörjar Cyan Racing, tidigare Polestar Racing, och WestCoast Racing ett samarbete inför nästa års säsong av STCC.

I dag meddelar de svenska motorsportteamen Cyan Racing och WestCoast Racing att de inleder ett samarbete med start under 2016.

– Vi har tävlat mot varandra sedan 1996 och vi ser fram emot att starta ett nytt samarbete tillsammans. Detta är en nyckel för vår expansion till tre mästerskap nästa år och något att bygga vidare på tillsammans med WestCoast Racing för framtiden, säger Christian Dahl, vd för Cyan Racing.

De tre mästerskapen som Christian Dahl syftar på är STCC, WTCC och V8 Supercars. Det nya samarbetet kommer att gälla STCC på hemmaplan i Sverige där WestCoast Racing ska agera strategisk leverantör till Cyan Racing rörande förberedelser, logistik, drift av tävlingsteamet och annat.

– Vi är mycket glada att starta ett samarbete med Cyan Racing gällande deras STCC-program och vi ser fram emot 2016-säsongen. Detta är ett samarbete vi hoppas ska utvecklas vidare för framtiden, säger Dick Jönsson-Wigroth, vd för WestCost Racing.

Några BMW-bilar från WestCoast Racing kommer vi inte att få se i STCC 2016. Foto: WestCoast Racing.

Polestar Cyan Racing, som själva tävlingsteamet heter sedan Volvo köpte Polestar Performance, kommer att under nästa års säsong av STCC deltaga med två bilar. Den ena körs av prins Carl Philip Bernadotte medan den andra föraren ännu inte är annonserad. Vem det blir avgörs beroende på vilka förare som ska ratta för Cyan Racing i WTCC. Vilka förare som kör vad meddelas inom de närmaste veckorna.

Samarbetet mellan Cyan Racing och WestCoast Racing innebär också att vi inte kommer att få se några BMW-bilar från WestCoast Racing på STCC-banorna under nästa år.