Cyan Racing ska tävla med Lynk & Co 03

I en ”hemlig” film avslöjas nya Cyan Racings nya giv – Lynk & Co. Det handlar alltså om standardvagnsracing med Volvos syskonmärke.

I våras meddelades att Volvo och Polestars motorsportavdelning försvinner för att ersättas av Geely Group Motorsport

 som kommer att ansvara för samtliga motorsportsatsningar inom koncernen. I dag får vi reda på lite mer då Cyan Racing, som tidigare rattade Volvo Polestar-bilar i WTCC, har släppt en kort film som avslöjar lite mer om vad framtiden har att bjuda på.I filmen får vi se en ny namnkonstellation i Lynk & Co Cyan Racing. Cyan Racing och Geelys bilmärke, tillika Volvos syskonmärke, Lynk & Co slår alltså ihop sina påsar.Tittar vi vidare i filmen, där vi får följa med en drönare på ett hemligt uppdrag inne hos Lynk & Co Cyan Racing, får vi se Thed Björk i en simulator. Och ännu en bit in i filmen kommer får vi följa med in till det allra hemligaste. Vi får först se en vit Lynk & Co 03, och kort därefter ännu en, denna gång lackerad i Cyan Racing-blå kulör.

https://youtu.be/65JQcSlbiQ4

Mycket mer än så får vi inte se, men det räcker för att vi ska veta att Cyan Racing kommer att deltaga i ett standardvagnsmästerskap med Lynk & Co och deras modell 03, den nya sedanmodell som nyligen presenterades. Volvo är för Cyan Racing ett avslutat kapitel, även om vi ser fler Volvo-bilar i filmen.Vilken racingserie som Lynk & Co Cyan Racing ska köra i återstår att se. Om en dryg månad får vi reda på mer, bland annat om det är WTCR (tidigare WTCC) som är aktuellt eller inte.