Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Ahlgren

Dacia kör STCC även 2015

Dacia Dealer Team berättar i dag att de fortsätter sin satsning på racingbanorna genom att köra STCC även nästa år. Det blir deras tredje år i svensk kungaklass inom motorsport.

Dacia Dealer Team gick in i STCC 2013 och är just nu inne på sin andra säsong. Med två racehelger kvar ligger teamets förare och chef Mattias Andersson på fjärde plats i mästerskapet, 61 poäng bakom ledande Thed Björk.

Nu bekräftar teamet att man satsar vidare i STCC även under 2015 då alla berörda parter, inte minst Dacias svenska återförsäljarnät, är nöjda och ser stora fördelar med deltagandet.

– Vi är väldigt nöjda med satsningen på Dacia Dealer Team i STCC. Varumärket har synts tydligt på Sveriges racingbanor, försäljningen av Dacia är en succé med en ökning till och med juli 2014 på hela 211 procent jämfört med 2013, säger Joakim Jöhncke som är varumärkesansvarig för Dacia i Norden.

– Det känns riktigt bra att få möjligheten att fortsätta köra och jobba med Dacia som är ett av de bilmärken som har växt snabbast under de senaste åren, säger Mattias Andersson som ser fram emot en lyckad säsongsavslutning och nya framgångar nästa år.