Foto: HOCH ZWEI / Juergen Tap

Dani Juncadella om kraschen med Mattias Ekström

Mercedes-föraren Dani Juncadella beskriver sin sammanstötning med Audi-föraren Mattias Ekström i DTM-finalen som "en av mina största besvikelser i karriären."

Teknikens Värld

Juncadella, som gick från Euro F3 till DTM i år, gjorde sin starkaste tävling för säsongen från 17:e plats på startuppställningen till att utmana Ekström om andraplatsen i tävlingen. Men den imponerande uppkörningen tog slut på varv 27 när han låste upp bromsarna och puttade runt Ekström.

 Ekström tappade tid och placeringar medan Juncadella fick en drive through-bestraffning och tappade ned till en slutgiltig tiondeplats.

– Jag måste säga att det var en av mina största besvikelser i karriären. När man får chansen att göra allt rätt, strategin, balansen i bilen och man är snabbast på banan... det är bara så synd. Jag hade en riktig chans på seger, jag har aldrig vunnit en tävling i regn i min karriär och därför känns det extra tråkigt i dag, säger Juncadella.

 Juncadella menar att en bidragande faktor till incidenten var problem med radiokommunikationen till teamet.

– Problemen började då jag inte fick någon information från depån om vilka förare jag kämpade med. Jag visste att jag var trea, men jag trodde att förarna framför mig hade gjort ett depåstopp, så jag trodde att jag egentligen kämpande om nionde, tionde plats, säger Juncadella.

 – När jag väl fick meddelandet att jag var snabbast på banan så tog jag i så mycket som möjligt och när jag kom ikapp Ekström så tappade jag bilen under inbromsning, det var definitivt mitt misstag. Men när jag kom i depå och gjorde mitt första depåstopp såg jag att jag var precis bakom Spengler och då insåg jag först att jag hade chans på seger. Allt är positivt från helgen, förutom de 40 sekunder när teamet inte informerade mig om vilka jag kämpade mot och då jag gjorde misstaget, avslutar Juncadella.