Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091209-danica-patrick-nascar
091209-danica-patrick-nascar
091209-danica-patrick-nascar
091209-danica-patrick-nascar

Danica Patrick kör NASCAR

Hon är den den enda kvinna som vunnit en tävling i Indy Racing Leaque, hon medverkar i tv, har vikt ut sig i Sports Illustrated och spelat in skivor. Men nu blir hon stor på allvar i USA. Danica Patrick kör NASCAR!

I går offentliggjordes att Danica Patrik kommer att göra debut i NASCAR och deras Nationwide Series. Hon kommer att köra för JR Motorsport i Chevrolet nummer 7. Teamet ägs av Rick Hendrick och Dale Earnhardt Jr.

Danica Patrick kommer att köra ett begränsat antal lopp under 2010, i början och slutet av året. Detta eftersom hon kommer att fortsätta köra Indy-bilar vilket tar upp större delen av året.

Teamet tror att Danica Patrick under sitt första år i klassen har möjlighet att placera sig bland de femton bästa i loppen och att målsättningen är att senare placera henne i huvudklassen Sprint Cup.

Danica Patrick är långt ifrån den första kvinna att köra NASCAR. Ett tjugotal kvinnor har ställt upp, de mest kända namnen är Janeth Guthrie och Lella Lombardi på 70-talet och på senare år Shawna Robinsion.

Bäst resultat har Sara Christian gjort. Åren 1949/1950 körde hon sju lopp och var bland de tio bästa tre gånger.