Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Daniel Frodin segrare på Nürburgring

Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin avslutade säsongen med ett tvåtimmarslopp på klassiska Nürburgrings nordslinga i helgen. Det slutade med klasseger!

Efter en mycket bra säsong i RHK-serien för klassiska racerbilar (total klasseger och sex individuella segrar, två andraplatser) styrde Daniel Frodin kosan mot Nürburgring för att lufta sin gråa Morris Cooper S. Teamkamrat var Bengt Bengtzon. Tävlingen var ett tvåtimmarslopp och kördes på nordslingan plus GP-banan.

Det började inte så bra. Bengt Bengtzon åkte av under tidskvalet strax innan Breidscheid och skadade vänster fram på bilen. Det tog över två timmar att få tillbaka bilen till depån och det sista reparationsarbetet innan tävlingen startade fick utföras på startplattan.

Daniel Frodin hade dock hunnit sätta en bra tid i kvalet så redan från start gick duon upp i klassledning, som de sedan aldrig släppte ifrån sig.

Foto: Glenn Lindberg

Klasseger var målet och det uppfylldes. Bilen klassar in i 0-1 300 kubik före 1965 års modell och är alltså den långsammaste klassen.

Oklart vad slutplaceringen totalt blev, arrangörerna är inte direkt snabba med att få fram några resultat. När det Frodinska teamet lämnade Nürburgring hade de fått veta att de var 28 totalt (av 45 startande) men ett motbud sade plats 35.

Foto: Glenn Lindberg
Foto: Glenn Lindberg
Foto: Glenn Lindberg