Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nettan Granholm

Daniel Frodin vinnare på Nürburgring

Vår chefredaktör Daniel Frodin fortsätter att skörda segrar i sin lilla gråa hundkoja. Senast blev det klasseger i Historic Trophy på Nürburgring.

Det lite speciella med denna tretimmarstävling var att den kördes på Nürburgrings nordslinga i kombination med den låga GP-banan, normalt används den korta banan.

Frodin delade denna gång ”Grålle” med sin mekaniker och bilbyggare Thomas Eriksson som fått tävlingen i 60-årspresent av snälle Daniel.

Tävlingen började inte bra. När det var dags för kval sänkte sig dimman över Nürburgring och kvalet stoppades. När det väl kom igång drabbades bilen av elfel, inget allvarligt men bilen stannade ute på banan och fick bärgas in i depån.

När starten i tävlingen gick körde Daniel om tio bilar på första varvet och tog över klassledningen. Den behölls i stort sett hela tiden men ett långt tankstopp gjorde att den förlorades för en kort stund.

Daniel berättar att bränsletanken i bilen är för liten och ska det bli fler försök på Nürburgring behöver en större införskaffas. Nu blev duon 21:a totalt men med ett snabbare tankstopp hade de placerat sig som 16:e. Klassvinst blev det i alla fall.

I helgen är det dags igen, nu i den svenska klassikern Velodromloppet i Karlskoga.

Foto: Nettan Granholm
Foto: Nettan Granholm
Foto: Nettan Granholm