070123_stcc

David Björk fortsätter i STCC 2007

David Björk fortsätter med sin BMW 320i i STCC men nu i ett samarbete med Team caWalli. 

Förra säsongen debuterade 26 årige David Björk från Sätra Brunn i Sala i STCC. Han gjorde det med en BMW 320i från 2005 tillsammans med Picko Troberg Racing och skapade omgående rubriker efter sensationellt bra racing.

Han inledde säsongen på Ring Knutstorp med en sjätte placering efter en  uppkörning från en 16: e startposition. Att resultatet i premiären inte var en engångsföreteelse visade David i de nästkommande två racen där han upprepade sin sjätte plats.

- Det började bra men sedan råkade jag ut för lite strul med punkteringar och en muttermaskin som trilskades så jag fick bara SM poäng i två tävlingar till annars hade jag säkert slutat bland de sex främsta i stället för den 11: e plats som det nu blev, säger David.

Inför årets säsong återvänder till David till Team caWalli som han så framgångsrikt tävlade för i Radical och Formel Renault.

- Jag trivs i caWalli teamet och fungerar bra tillsammans med Joakim Wiedesheim som är teamchef och gör ett förtjänstfullt arbete, säger David om teambytet som också innebär att hans BMW 320i placeras i Växjö där teamet förfogar över en bra verkstad och där Torbjörn Krondahl och Janne Karlsson kommer att ta hand om bilen mellan tävlingarna.

- Med lite flyt så skall det inte vara omöjligt att komma bland de fem främsta trots att jag kör en lite äldre bil. Vi har ett bra underlag när det gäller inställningar och data från förra året och själv har jag ju ett års erfarenhet vilket innebär att jag kommer att kunna satsa hårdare och våga lite mer och inte ge vika, avrundar David.