Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

De kör för PWR Racing i deras WTCR-satsning

För några veckor sedan rapporterade vi att PWR Racing ska vara med och köra i årets WTCR. Nu är det klart att förarna blir Daniel Haglöf och Mikel Azcona.

Vid säsongstarten av WTCR den 5 april i Marocko blir det Mikel Azcona och Daniel Haglöf som tar plats bakom ratten i de två Cupra TCR-bilar som PWR Racing ställer upp med. Daniel Haglöf har en lång bakgrund inom standardvagnsracing med mästerskapssegrar i bland annat JTCC och Volvo S60 Challenge i ryggen. I förra årets STCC slutade han totalt trea. Haglöf är även medgrundare till PWR Racing-teamet som startades 2012.

– Jag ser verkligen fram emot att återigen köra internationellt och triggas verkligen av att få chansen att tävla mot några av världens bästa förare. Att dessutom göra det med teamet som jag och Poker (Peter ”Poker” Wallenberg, reds anm) byggt från grunden känns riktigt stort, säger Daniel Haglöf i ett pressmeddelande.

22-årige Mikel Azcona kommer närmast från TCR Europe där han tog hem segern 2018, och har tidigare topp tre-placeringar i bland annat Seat Leon Eurocup 2015 och 2016 samt Audi Sport TT Cup 2017. Men nu tar han alltså steget upp till WTCR tillsammans med PWR Racing.

– Jag känner mig jätteglad och stolt över att vara med PWR och Cupra Racing i WTCR. Det kommer att bli en spännande säsong full av stora utmaningar. Jag ser fram emot det hårda arbetet framför mig, för att vara konkurrenskraftig i detta tuffa fält fullt av världsmästare, säger Mikel Azcona.

Försäsongstesterna drar igång om två veckor den 28 mars i Barcelona och med premiär i Marocko en dryg vecka senare.