Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Designa din egen Porsche efter klassiska förebilder

I sommar lanserar Porsche en ny tjänst som låter dig designa din egen bil efter klassiska sportiga förebilder. Priset startar på 4 000 euro.

Att personifiera sin bil är ingen nyhet men nu börjar företeelsen ta sig nya skepnader. Mini erbjuder exempelvis sina köpare att designa delar som dörrtrösklar och paneler för att sedan skriva ut dessa med 3D-skrivare.

LÄS MER: Porsche 917 fyller 50 år

Porsche låter meddela att man nu lanserar konfigureringstjänsten “Second Skin” där kunden kan formge hela sin bil, i alla fall färgmässigt. Ovan ser vi hur någon väljer utförandet ”Speedline” som för tankarna till den Porsche 917 som kammade hem 24-timmarsloppet på Le Mans 1970 i händerna på Hans Herrmann och Richard Attwood. En lågoddsare är dock att de flesta väljer andra klassiska utföranden som de välkända med färger från Gulf och Martini.

Foto: Porsche

Men livet är mer än bara motorsport. Till årets upplaga av Le Mans 24-timmarslopp körs nu i helgen den 15-16 juni, visas ett smakprov på “Second Skin” upp. Stallet Project 1 kör där en Porsche 911 RSR med motiv från popartisten Richard Phillips. Orkar du inte sitta uppe hela natten för att få en glimt på bilen kan du se den redan nu på bilden ovan.

Tjänsten öppnar under juli månad på www.secondskin.design och blir möjlig på modellerna 718 Boxster/Cayman och 911. Priserna startar på 4 000 euro, cirka 43 000 kronor.