090612 f1 2010

Dessa stall kanske kör Formel 1 2010

I dag presenterades listan över de stall som är aktuella för 2010 års Formel 1-säsong. Eller kanske bör tilläggas. Den slutgiltiga listan får vi vänta på ytterligare en vecka.

FIA – det internationella bilsportförbundet – presenterade i dag listan över de stall som fått klartecken att ställ upp i 2010 års Formel 1-säsong. På listan finns alla dagens stall samt tre nya: Campos Grand Prix, Team US F1 och Manor Grand Prix.

BMW, Brawn, Ferrari, McLaren och Toyota har dock inte fått klartecken helt ut. Förklaringen är att de motsätter sig det nya reglementet för kommande säsong gällande en maxbudget på 40 miljoner pund.

De "nygamla" stallen med de klassiska namnen March, Brabham och Lotus/Litespeed bankar också på dörren men är än så länge bara en soppa av oklara namnrättigheter och bristande genuinitet.

Ett klassiskt namn är i alla fall klart. Cosworth återuppstår som motorleverantör. Intressant är också att Toro Rosso och årets dominanter Brawn ännu inte presenterats med sina motoralternativ.

FIA understryker att förhandlingar med såväl nya stall som de som satt sig på tvären fortsätter till och med den 19 juni. Antalet bilar för säsongen 2010 är satt till 26 stycken, två per stall.

Formel 1 2010 

Scuderia Ferrari Marlboro / Ferrari

Scuderia Toro Rosso / ej klart

Red Bull Racing / Renault

AT&T Williams / Toyota

Force India F1 Team / Mercedes

Campos Grand Prix / Cosworth

Manor Grand Prix / Cosworth

Team US F1 / Cosworth

Vodafone McLaren Mercedes / Mercedes

BMW Sauber F1 Team / BMW

Renault F1 Team / Renault

Panasonic Toyota Racing / Toyota

Brawn GP Formula One Team / ej klart

Läs mer