Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: SRO Motorsports Group

Det slår gnistor om Felix Rosenqvist

Racingföraren Felix Rosenqvist gjorde i helgen en ny sensationell insats i racingvärlden. Trots fem minuters tidsstraff inledningsvis slutade Felix tvåa totalt i Spa 24h.

Mercedes dominerade kvalet inför Spa 24h, ett av de mest omtalade dygnsloppen i världen. Sex bilar med stjärna i nosen stod främst tills det uppdagades att de kört med en annan mappning till motorn än den de besiktigat in.

Alla sex bilarna fick fem minuters tidsstraff som de valde att ta ut direkt vid starten.

Förr var 24-timmars lopp så kallad endurance det det gick ut på att köra hyfsat snabbt men samtidigt spara på materialet. I dag är det flat out från start och det ska egentligen inte gå att köra in fem minuters strafftid.

Men det gick, och främst genom Felix Rosenqvist som stod för elva av de 24 körda timmarna, bland annat ett trippelpass i natten.

När det var dags för finish sattes Felix igen och gjorde enligt egen utsago en av sina bästa körningar någonsin. Han formligen lyfte fram det franska AKKA-ASP teamet från fjärde till andra plats.

Tävlingen vanns lite överraskande av Trion Martin/Sims och Eng i BMW M6 GT3 som är relativt ny i GT3-klassen. Victor Bouveng kör en sådan i tyska VLN på Nürburgring tillsammans med Tom Blomqvist.

Överraskande nog var det en annan svensk som inledningsvis var i ledningen i Spa 24 h, nämligen före detta formel och STCC-föraren Calle Rosenblad. Han har ju egentligen lagt av men hoppar in här och där mest för skojs skull.

I år tävlade han i Spa 24h för Team Parker Racing i en Bentley och efter fem timmar var de i ledning! Då bar det sig inte bättre än att bilen hamnade i räcket och teamet tvingades till en timmes lång reparation.

I gryningen var de alltjämt med men då var det Rosenblads tur att sätta bilen i räcket sedan det på nytt börjat regna. Han kunde ta bilen till depå för egen maskin men mekarna slog ut med armarna och det var färdigkört.

Andreas Simonsen låg bra till, hade varit så pass högt upp som fyra, och var med i slutskedet. Då kom en jätte-skur och bilar for omkring överallt, däribland Andreas Simonsen som stillastående blev rammad av en annan bil som inte hade en chans att väja undan.