Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IMAGES COPYRIGHT OF STCC

Dramatiskt finalkval i STCC

STCC-finalen är igång! I dag har det körts kval och det innebar mycket glädje för Volkswagen men en hel del huvudbryderi för Chevrolet och då främst tabellettan Rickard Rydell.

Det är bara att lyfta på hatten för STCC AB och deras samarbetspartner. Banan på Solvalla finns och det är klart för finalrace i morgon. 

Banan inte bara finns, det ser jättebra ut och det är mycket folk på plats redan på fredagen. Jag åkte kommunalt hit och hela buss 113 var full med folk som skulle till Solvalla och det hördes i mobiltelefonpratet att det var många som aldrig varit på racing tidigare. Kul! 

Det är en mastig insats som gjorts för att Solvallaracet skulle bli verklighet. 50 långtradare har forslat två kilometer betongbarriär från Östersund. 6 400 ton. 1 500 ton asfalt har lagts, 5 000 kubikmeter grus. Banan mäter 1 250 meter och har sex kurvor. Allt har byggs i rekordfart och på tisdag ska det köras trav igen på Solvalla, då ska allt vara borta. 

Det enda som kan spoliera festen i morgon är regn. Dessvärre förutspås detta under hela dagen och det innebär inte bara en blöt publik. Det betyder också att en redan rejält hal bana kommer att bli – snorhal! 

Kvalet för startuppställningen till morgondagens första heatet togs hem av Johan Kristoffersson som onekligen är i behov av poäng då han ligger 20 efter ledande Rickard Rydell. 

Hemmaföraren Rydell hade inget bra kval och slutade femma. Han har tre Volkswagen före sig: Kristoffersson, Johan Sturesson och Patrik Olsson, men även dansken och teamkollegan Michel Nykjaer. Denne ligger nio poäng bakom Rydell i sammandraget och slåss även han om totalsegern. 

Den stora skrällen var Santosh Berggren i Seat som var sexa. Största misslyckendet stod Tomas Engström, Honda, för då alla hans tider ströks eftersom bilen befanns vara för låg. 

De åtta snabbaste gjorde sedan upp om startuppställningen i heat två och det blev åter Volkswagen i topp, men nu genom Patrik Olsson före Michel Nykjaer och Johan Kristoffersson. 

Rickard Rydell hade ännu ett dåligt kval och slutade femma efter Johan Sturesson. Man skulle kunna säga att Rickard Rydell ligger lite i dödens spår efter dagens kval. Omkörningar är inte lätta på den trånga Solvallabanan. 

Det känns som det är upplagt för en klassisk STCC-final.

Fotnot: bilden tagen vid tidigare tillfälle.