Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Red Bull RingRed Bull RingRed Bull Ring
Red Bull Ring Foto: Mattias Rabe

DTM gästar Österrike

Årets tredje DTM-deltävling körs i helgen på österrikiska Red Bull Ring i Spielberg – en lång och snabb bana med gott om omkörningsmöjligheter.

– Efter det fantastiska loppet på Brands Hatch – jag är verkligen sugen på att komma ut och kämpa om nästa seger!

 Orden kommer från tyske Mike Rockenfeller som tog en överlägsen seger på Brands Hatch. Från pole position ledde han från start till mål (förutom under några varv i samband med depåstopp) vilket skickade ett grymt styrkebesked om både hans, teamets och Audis form till konkurrenterna. Och från förhållandevis långsamma, tekniska och korta Indy-slingan på Brands Hatch så väntar nu en av de längsta banorna under hela säsongen för DTM-förarna – Red Bull Ring.

 – Förra årets lopp var grymt bra med många omkörningar. Och nu, med både DRS och optsionsdäck, så kommer det troligtvis att bli ännu mer action, säger Rockenfeller.

 Att förutse en segrare i söndagens lopp är svårt, men Audi har bra historia på Red Bull Ring då Edoardo Mortara tog segern i fjol med Mattias Ekström på en fin fjärdeplats.

 – De två första tävlingshelgerna är bara att glömma och nu behöver vi ett lopp utan incidenter, säger den fransk-italienske RS5-föraren.

 Att Mattias är revanschsugen kan inte komma som någon överraskning med tanke på den stökiga inledningen på säsongen som han har haft. För hans del gäller exakt samma sak som för Mortara – det behövs ett lopp utan incidenter som kan ge en lite lugnare grund till resten av säsongen. För det är inte över förrän målflaggan faller.

 Kvalet körs sent på lördag eftermiddag 17.15-19.10 och söndagens race startar 13.15. Båda delarna sänds live på Viasat Motor eller på viaplay.se.