080630-carrera-cup-sturup

Dubbel glädje för Stefan Söderberg i Carrera Cup

Stefan Söderberg tog en dubbelseger i Carrera Cup på Sturup och knappade in rejält på mästerskapsledande Jocke Mangs som inte hade någon bra helg.

Tack vare segern är Söderberg ny tvåa i mästerskapet. Tvåa i söndagens tävling var Christer "Cralle" Lindholm. Trea över mållinjen var Tony Rickardsson. Men glädjen förbyttes snabbt i frustration då den tidigare speedway-världsmästaren blev diskvalificerad efter en incident med Lars-Bertil Rantzow. Rickardsson försökte i första kurvan köra om Rantzow i kampen om tredjeplatsen. Resultatet blev dessvärre en förstörd bil för Rantzow då Stefan Pettersson inte lyckades undvika skåningens snurrade bil som stod mitt i banan, utan kraschade in i honom. Båda förarna undkom oskadda. Incidenterna var många under tävlingen på Sturup. Mästerskapsledaren Jocke Mangs blev knuffad i räcket och av banan av Edward Sandström som blev diskvalificerad för manövern. Sandström hade inga bortförklaringar till incidenten.

– Mangs hade en dålig utgång och bestämde mig för att göra ett försök och dyka på insidan. Det är mycket möjligt att det var för optimistiskt och det var inte min mening att sätta honom i muren, sa Sandström. 

I lördagens tävling slutade Sandström femma och Jocke Mangs sexa.

 

Totalt Carrera Cup

1. Jocke Mangs 170 poäng 

2. Stefan Söderberg 163 

3. Tony Rickardsson 148 

4. Cralle Lindholm 124 

5. Edward Sandström 119