Foto: DTM

Dubbel pole position för BMW på Zandvoort

BMW drog längsta strået i DTM-kvalet på Zandvoort där Marco Wittmann och Augusto Farfus Jr. säkrade en dubbel pole position, med bara 85 tusendelar dem emellan.

Teknikens Värld

Farfus är den enda som kan utmana Audi-föraren Mike Rockenfeller om årets DTM-titel, men uppgiften blir inte lätt för Farfus då Rockenfeller kommer att starta från tredje startruta. Rockenfeller behöver en andraplats i morgondagens tävling för att bli klar mästare.

 Dubbla DTM-mästaren Timo Scheider var med i sista kvalomgången men gjorde ett misstag på sitt snabbaste varv och kommer att starta fyra, med en tid som var över en sekund långsammare än Wittmann.

 Marginalerna var inte på rätt sida för vårt svenska DTM-hopp Mattias Ekström. Svensken kommer att starta elva i morgondagens tävling efter att ha missat en topp tio-placering med ynka två tusendelars marginal.

 Mercedes hade ett tungt kval på Zandvoort där Gary Paffett lyckades bäst först på 12:e plats medan Christian Vietoris, som ligger trea i mästerskapet, kommer att starta från 17:e startruta.