Foto: Racefoto

Dubbelseger för Daniel Frodin i RHK

Vår chefredaktör Daniel Frodin hade en lyckad helg i helgens tävlingar i RHK för klassiska bilar på Kinnekulle Ring. Daniel vann sin klass i båda heaten och i det andra även totalt!

Som ni säkert vet vid det här laget tävlar Daniel Frodin i en surf blue Morris Cooper S som körs i klassen för standardbilar tidigare än 1965 i cylinderklassen 1 000 till 1 300 kubik. Klassvis har säsongen gått riktigt bra och Daniel Frodin har stått överst på prispallen fem gånger av åtta möjliga. I de tre återstående har det blivit en andraplats, ett motorras och en avtryckning.

I helgen slog han till rejält genom att vinna tävlingen totalt. Samtliga standardbilar innan 1965 kör tillsammans i heatet och samtliga kör på Dunlop Racing-däck. I lördagens heat rådde inte Daniel Frodin på Tomas Marklund som kör en 300 hästkrafter starkare Ford Falcon utan denne vann totalt med Daniel som tvåa. Vis av den lärdomen satsade Daniel Frodin allt för att komma förbi Tomas Marklund redan på det första varvet i heat två, innan däckstemperaturen ökat och fästet därmed blivit bättre. 

Satsningen lyckades. I sista böjen på första varvet tappade Marklund fästet i sin tunga och starka Ford och Daniel kunde smita förbi. Sedan kunde Frodin dryga ut försprånget och ta en ohotad seger.

Så sent som i förra veckan hade Daniel Frodin bestämt sig för att avstå finaltävlingen på Falkenberg då den vrålsnabba banan inte är speciellt rolig i en gammal hundkoja. Men nu finns chansen till totalseger i klassen så i morse var det andra tongångar. Vi på redax väntar på inbjudan till chartrat jet med gåslever och champagne.