Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dubbelt svenskt i Macau Grand Prix Formel 3

Macau Grand Prix i Formel 3 blir hyperintressant för svenskt vidkommande detta år. Då tävlingen körs 17-20 november står två svenskar på startlinjen.

Macau GP har i flera år räknats som inofficiellt VM i Formel 3. Till i år har de fått statusen World Cup av FIA och är alltså att betrakta som ett officiellt VM.

Felix Rosenqvist har vunnit i Macau två gånger, senast i fjol, och kan han nu ta en tredje seger blir han historisk, det har ingen annan gjort.

Att Felix plötsligt står på startlinjen i Formel 3, som han inte kört alls i år, beror på att nykorade Europamästaren Lance Stroll är upptagen med annat. Läs: tester eller förberedelser med Williams inför en Formel 1-premiär 2017.

Stroll körde för Prema-teamet i Formel 3 och det gjorde även Felix som vad vi förstått agerat mentor för just Stroll under 2014. När nu inte Lance Stroll kan köra får Felix chansen.

Den andre svensken är förstås Joel Eriksson som gjort en väldigt bra säsong i årets Formel 3-EM. Han har vunnit lopp och förra helgen var han på prispallen två gånger av tre möjliga.

Helgen som kommer körs finalen i Formel 3-EM på Hockenheim och där har Joel Eriksson chansen att bli bäste rookie i mästerskapet och få en miljon kronor i prispengar.

Utöver Felix är det bara Rickard Rydell som, av svenska förare, vunnit Formel 3 i Macau. Det var 1992.