Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Juergen Tap / Hoch Zwei

Dubbla pallplatser för Mattias Ekström i DTM

Mattias Ekström säkrade dubbla pallplatser under DTM-helgen på Lausitzring samtidigt som Audi totaldominerade.

Varken Mercedes eller BMW hade något att sätta emot de fyra ringarna i helgens båda tävlingar. Britten Jamie Green la beslag på båda segrarna och ledde en Audi 1-2-3-4 i första tävlingen framför Edoardo Mortara på andra plats och Ekström på tredje.

I andra tävlingen startade Green från pole position igen men blev slagen in i första kurvan av Ekström. Svensken höll ledningen inledningsvis men blev ikappkörd och omkörd av Green som lyckades dra ifrån till en andra rak seger. Ekström tog hand om andraplatsen i tävlingen.

– Andra plats är självklart bättre än långt bak i fältet. Vi körde för seger, men hade tyvärr lite problem med däcken som gick varma. Det var Greens helg, han var överlägsen. Men jag är lite chockad över hur överlägsna Audi var, vi har haft svårt på den här banan i 15 år och helt plötsligt dominerar vi, säger Ekström.

I andra tävlingen säkrade Audi en 1-2-3-4-5 med Miguel Molina på tredje plats, Timo Scheider på fjärde och Mortara på femte.

Bästa icke Audi-förare var Mercedes-föraren Daniel Juncadella på sjätte plats medan BMW:s bästa resultat var en åttondeplats med Maxime Martin.

I mästerskapet leder Green på 50 poäng, två poäng framför Mortara och tio poäng framför Ekström på tredje plats. DTM fortsätter om fyra veckor på Norisring.

Resultat Race 1 - Topp 5

1 Jamie Green Audi RS 5 32 varv

2 Edoardo Mortara Audi RS 5 +4.261

3 Mattias Ekström Audi RS 5 +5.220

4 Miguel Molina Audi RS 5 +6.969

5 Pascal Whrlein Mercedes C63 +8.122

Resultat Race 2 – Topp 5

1 Jamie Green Audi RS 5 46 varv

2 Mattias Ekström Audi RS 5 +2.144

3 Miguel Molina Audi RS 5 +5.038

4 Timo Scheider Audi RS 5 +5.678

5 Edoardo Mortara Audi RS 5 +7.708