Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Petter Solberg framför Anton Marklund i rallycross-VM 2015
Petter Solberg framför Anton Marklund i rallycross-VM 2015
Petter Solberg framför Anton Marklund i rallycross-VM 2015
Petter Solberg framför Anton Marklund i rallycross-VM 2015

Dyr Argentinanota för Anton Marklund och Petter Solberg

Vad som aldrig riktigt framkom av tv-bilderna från förra helgens A-final i rallycross-VM var Anton Marklunds och Petter Solbergs kollision. Efter målgång!

Efter målgång hade Petter, DS3, slappnat av men var långt ifrån nöjd med en femteplats. Han hade dock inte, som tur var, släppt på säkerhetsbältena.

På sjätteplats kom Anton Marklund, VW Polo, och befann sig plötslig vara bromslös.

Frambromsarna tog inte alls och Anton Marklund brakade in i Petters bil med 141 km/h då Petter höll 30 km/h. Dessutom sladdade Antons bil ut och slog i Topi Heikkinens EKS-Audi.

Smällen blev fruktansvärt hård. Petter Solberg trodde för ett tag att han blivit lam då han inte kunde köra benen. Anton Marklund var mest nöjd med att vara vid liv överhuvudtaget.

Så här dagarna efteråt är båda förarna utom all fara och genomgångna även på hemmaplan. 

Nu återstår bilarna.

Två gånger ett ton skrot vardera ska flygfraktas från Argentina till Europa och Sverige, till en kostnad av 250 000 kronor per bil. En del kan räddas, annat är bara att kasta, men det är viktigt att få bilarna hem för att utreda vad som egentligen hände, framförallt i Marklunds fall.

Övriga, hela, rallycrossbilar skeppas direkt till Frankrike för nästa VM-deltävling men en veckas mektid hade inte räckt till vare sig för Marklund eller Solberg. Hemma i Boliden respektive Torsby finns friska delar att bygga i princip nytt av.