Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Eddie Jordan är less på fabriksteamen

Förre teamägaren i Formel 1, Eddie Jordan, går till hård attack mot sina forna "arbetskamrater". I en intervju i Daily Express beskriver han dem som "giriga och själviska".

Renault, Honda, Toyota, McLaren-Mercedes och BMW har fortfarande inte deklarerat om de ska köra Formel 1 efter 2007 då det nuvarande kontraktet med Bernie Ecclestone går ut. De vill ha mera pengar av de inkomster F1 genererar och de är oense om reglerna. Eddie Jordan anser att biltillverkarna har tappat greppet om vad de sysslar med och bara tänker på sig själva, inte sporten eller dess fans. De kan, menar Jordan, utan eftertanke slänga iväg 500 miljoner dollar på att testa aerodynamik bakom stängda dörrar och resultatet blir bara att omkörningar blir än mer sällsynta.

- De har kommit in i en sport som skapades av privata stall och med alla sina pengar helt förstört den. Idag är det i stort sett omöjligt för ett privatteam att ta sig in i Formel 1, och än mindre vara konkurrenskraftiga.

- Idag är det inte frågan om sport, bara vem som har den största budgeten, säger Eddie Jordan. Det är ett skämt! Och biltillverkarna kommer att lämna F1 slutligen, det ingår i deras marknadsstrategi, och vad lämnar de då kvar? 

Bernie Ecclestone å andra sidan hävdar att han i stort sett är överens med biltillverkarna som är involverade i F1 och att ett kontrakt kan komma att skrivas under redan innan helgens F1-premiär i Bahrein.