Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071001-carrera-cup-edward071001-carrera-cup-edward071001-carrera-cup-edward
071001-carrera-cup-edward

Edward Sandström Carrera Cup-mästare

Teknikens Världs medarbetare Edward Sandström är årets mästare i Carrera Cup Scandinavia! Alx Danielsson vann finalracet på Mantorp framför Cralle Lindholm och Sandström säkrade titeln genom tredje plats.

- En helt fantastiskt känsla! Det var några år sedan man tog en titel. Just nu har jag nog inte riktigt insett det hela, jag känner mig lite tom. Men vilket underbart år det har varit, nytt team, nya sponsorer och jag har verkligen haft kul, jublade Sandström.

Alx Danielsson gjorde ännu en bra start och kunde ta sig upp i ledning innan första kurvan som han sedan höll hela vägen in i mål.

- Det här en fin upprättelse från senaste tävlingen. Stallet har gjort ett utmärkt jobb och det var skönt att kunna defilera in i mål, sa Danielsson.

Cralle Lindholm gjorde ett starkt jobb och körde in på en andraplats i dagens tävling och en andraplats totalt i årets mästerskap.

- Vi är faktiskt nöjda. Visst vill man vinna och vi har kämpat in i det sista. Jag gjorde vad jag kunde men det räckte inte. Stort grattis till Sandström, sa Lindholm.

Med sju poängs marginal säkrade Sandström titeln framför Lindholm, ett gap som tidigare under säsongen var 30 poäng till Lindholms fördel.

- Vi har kämpat hårt! Vi hade en motig inledning av säsongen och det var inte lätt att vända. Men man har fått köra smart och plocka in poäng för poäng, sa Sandström.

Resultat Carrera Cup Scandinavia 2007

  1 Edward Sandström 143 poäng

2 Cralle Lindholm 136

3 Tony Rickardsson 110

4 Carl Olov Carlsson 83

5 Stefan Söderberg 74

6 Alx Danielsson 73

7 Lars Bertil Rantzow 58

8 Patrik Ernstson 54

9 Jens Stark Juntilla 24

9 Jan Brunstedt 24