Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Edward Sandström femma i Blancpain Endurance Series

Femte plats på Paul Ricard i lördagens kvällstävling tog Edward Sandström och hans teamkompisar i Sainteloc Racings Audi LMS ultra till tredje plats i mästerskapet. De är bäst placerade Audi i Blancpain Endurance Series.

Eftersom så många olika bilmärken tävlar mot varandra i serien så tillämpas BOP, balance of performance, för att jämna ut de eventuella skillnader i prestanda som finns. Tyvärr så slår BOP-reglementet lite olika beroende på vilka banor det körs på.

– Vi är helt enkelt lite för långsamma rakt fram, och här på Paul Ricard är det för mycket raksträckor för att det ska vara bra för oss, säger Edward Sandström.

Edward Sandström körde första stinten i Sainteloc Racings vita Audi R8 LMS ultra.

– Jag är mycket nöjd med både min egen stint och mina teamkompisar Stephane Ortellis och Gregory Guilverts insatser säger Edward Sandström Jag lyckades hänga på tätgruppen bra, trots att vi hela tiden tappar på de långa raksträckorna. Det krävs enorm fokus och lite tricks för att inte tappa flera placeringar när det kommer bilar med högre toppfart bakifrån…

Sainteloc Racing var uppe på tredje plats och kämpade, men tappade två positioner i det sista depåstoppet och slutade på en femte plats. Sandström/Ortelli/Guilvert ligger nu på tredje plats i Blancpain Endurance Series.

Trion Smith/Meyrick och Kane vann deltävlingen i en Bentley Continental GT3, en dryg sekund före Lapierre/Demoustier/Parente i en McLaren MP4-12C.

Andreas Simonsen blev nia i tävlingen i en Falcon Mercedes SLS AMG GT3.