Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060711_edvard060711_edvard060711_edvard
060711_edvard

Edward Sandström kommer inte till start i helgen

Edward Sandström kraschade så kraftigt i senaste STCC-deltävlingen på Mantorp för tre veckor sedan t att bilen totalförstördes. Teamet Flash Engineering har jobbat febrilt för att få fram de resurser som krävs för att Edward ska komma till start men bedömer nu läget omöjligt. 

- Bilen var totalförstörd och det skulle kosta cirka 2,5 miljoner för att få ihop en ny bil. Men även om vi hade haft pengarna så hinner vi inte få fram en ny bil från BMW-motorsport, säger teamägaren Jan ”Flash” Nilsson. 

BMW motorsport har svårt att leverera reservdelar också till de nya bilarna. Edwards krasch kunde inte komma vid en sämre tidpunkt. 

Besvikelsen är stor, men man vill inte säga att säsongen är över för Edward. 

- Hellre dör jag än inte kommer tillbaka, säger Edward Sandström. 

”Flash” kan inte minnas en mer kostsam krasch under sin 25-åriga racingkarriär. Att ha en reservbil är dyrt och något som bara de stora fabriksteamen har råd med. 

- Man kan tycka att vi skulle haft en reservplan ifall att vi skulle bli av med en bil. Men under hela min karriär har jag aldrig varit med om det. Att ha både hängslen och livrem är en kostnadsfråga. Kanske får vi titta på ett scenario till nästa år där vi tävlar med två bilar och har en reservbil. 

Edward själv är besviken. 

- Det känns trist. Kraschen som sådan var allvarlig men den har jag glömt. Det är efterspelet som är det tråkiga, att inse hur mycket som faktiskt var förstört och hur svårt det är att få ihop till en ny bil. 

Teamet har varit i kontakt med BMW Motorsport för att bygga en helt ny bil till Edward. 

- Det stämmer. Alla i teamet känner för Edward och kan vi bara så jobbar vi dygnet runt för att lyckas med det.