Edward Sandström kör för Mercedes på Nürburgring

Teknikens Värld-medarbetaren Edward Sandström kör för Mercedes under 24-timmarsloppet på Nürburgring.

Den svenske racerföraren och Teknikens Värld-medarbetaren Edward Sandström kör för Mercedes under 24-timmarsloppet på Nürburgring den 27-28 maj. Han kommer att köra en av fem anmälda Mercedes-AMG GT, en bil som drivs av stallet HTP som officiellt stöttas av Mercedes.

Edward har tidigare kört för Audi under fem säsonger och vann 2015 års upplaga av ovan nämnda lopp en Audi R8 LMS tillsammans med Nico Müller Laurens Vanthoor och Christopher Mies.

Till årets upplaga kommer han att dela bil med Dominik Baumann och Maximilian Buhk samt Edoardo Mortara, som även han kommer från Audi och även ska köra för Mercedes i det tyska mästerskapet DTM.

Mercedes tog alla poduimplatser under loppet 2016 med HTP-stallet på andra plats.

Utöver loppet på Nürburgring har Edward Sandström kontrakt med Mercedes för ytterligare två långdistanstävlingar under 2017.

– Fjolårets vinnarbil, vinnarteam och riktigt starka förare, så det känns spännande och motiverande. Jag gillar att åka till Nürburgring och ha vinstchans och det har vi. Världens hårdaste 24-timmarsrace är alltid oförutsägbart, men vi har siktet inställt på seger, säger Edward till Teknikens Värld.