Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra

Edward Sandström kör Nürburgring 24-timmars – start i dag kl 16.00!

För fjärde gången står Teknikens Världs testlagsmedlem Edward Sandström på startlinjen i vad som kallas ”världens hårdaste långlopp”, 24-timmarstävlingen på Nürburgrings nordslinga i Eifelbergen i södra Tyskland. Banan är drygt två mil lång och oerhört krävande för både bil och förare.

Edward Sandström, Roman Rusinoff, Nico Müller och Stephane Ortelli kör G-Drives Audi R8 LMS ultra med startnummer 17 och startar från 17:e startruta i dag klockan 16.00.

Edward Sandström körde Topp 30-kvalet på midsommaraftonskvällen, och satte tiden 8.18,32.

–      Det kändes helt okej, det är en av de snabbaste tider jag gjort på nordslingan. Men jag har inte tävlat här så mycket som jag skulle ha velat inför den här tävlingen, man behöver lite mer tid i bilen och mer tester med de däck vi nu ska tävla med, säger Sandström.

På lördagsförmiddagen var förberedelserna i full gång, och vädret som ofta är opålitligt runt Nürburgring verkade hålla sig på den ljusa sidan.

–      Det är lite grått och mulet, men det är i alla fall torrt. Det är egentligt perfekt raceväder, om det här håller i sig så blir det i alla fall inte galet varmt i bilen, säger Sandström.

Sandströms bästa resultat i Nürburgring 24-timmars är en andraplacering.

Följ Edward Sandström i G-Drive Audi R8 LMS ultra på www.24h-rennen.de eller www.radiolemans.com, det finns även en app som heter ADAC 24H Rennen, med livetiming och de senaste uppdateringarna.