Edward Sandström mot Spa 24-timmars

2012 tog Edward Sandström klivet över till Audi. Hittills har han haft en framgångsrik säsong – på fyra möjliga race har han tagit två pallplatser i Blancpain Endurance Series och ytterligare en i ADAC GT Masters. Nu kör han för seger i klassiska 24h på Spa med Team WRT i Audi R8 LMS Ultra.

I slutet av juli står Audi Sports fabriksförare Edward Sandström på startlinjen när det klassiska 24-timmarsloppet på Spa Francorchamps ska avgöras.

 Sandström som i fjol tog en andraplats på Spa kör i år med fjolårets segrare, Audi Sport Team WRT. Han ersätter därmed Mattias Ekström som vann tävlingen med samma team i fjol.

 Precis som tidigare tävlingar kör Sandström tillsammans med Marco Bonanomi och Laurens Vanthoor.

 – Mitt mål har alltid varit att få köra för en bilfabrikant och att få skriva under kontraktet med Audi Sport på Dr. Ullrichs kontor var verkligen en respektingivande känsla, säger Edward Sandström.

 – Målsättningen är givetvis att vinna årets race på Spa och att visa Audis och WRT-teamets ingenjörer att jag är kapabel att köra mot de allra bästa förarna i världen för att få fortsatt förtroende även framöver, fortsätter Sandström.

 Omkring 80-90 GT3-bilar deltar i 24-timmarsloppet på Spa Francorchamps 28-29 juli, vilket gör det till den tuffaste GT3-tävlingen världen över.

 Reglerna i sportvagnsvärlden är inte helt enkla. I 24h på Spa deltar Edward Sandström som fabriksförare. Det gör han inte i Blancpain, av den enkla anledningen att där får inte fabriksförare vara med…