Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra
Edward Sandström i sin Audi R8 LMS Ultra

Edward Sandström siktar mot totalseger i FIA GT Series

Teknikens Världs medarbetare och testlagsmedlem Edward Sandström har siktet inställt på att ta hem totalsegern i FIA GT Series. Avgörande tävlingen går i helgen på helt nya stadsbanan i Baku.

Inför helgens avslutande race på helt nya stadsbanan i Baku, Azerbajdzjan, är duon Laurens Vanthoor och Stephane Ortelli i topp. Men fem poäng bakom skuggar Teknikens Värld-medarbetaren Edward Sandström och hans teamkamrat Frank Stippler som han delar bil med. Båda Audi-bilarna kör för samma team – belgiska W Racing Team (WRT).

Banan i Baku är så ny att ingen tävling tidigare körts där. Därmed har inget team testdata från banan. Det i kombination med att tajta stadsbanor kan vara ödesdigra vid minsta lilla misstag borgar för en spännande säsongsavslutning av FIA GT Series.

 Självklart vill vi se att Edward Sandström och Frank Stippler plockar hem segern och mästerskapet. Förutsättningarna finns där, inte minst erfarenhetsmässigt.

 – Det är väldigt roligt att vara med i en verklig toppstrid som kommer att avgöras i årets sista race, att det dessutom är på en helt ny bana i en för mig ny del av världen gör det hela extra kul säger Edward Sandström och fortsätter:

 – Alla förare i WRT:s Audi R8:or kommer att göra sitt absolut bästa och vi har inga restriktioner från teamet förutom att inte skrota bilarna, så vi kan väl säga att det är nu vi skiljer agnarna från vetet...

I helgen hejar vi på bil 13 i säsongsavslutningen av FIA GT Series som avgörs enligt följande tidsschema:

Lördag 23 november

09:00-10:20 Fri tränings 1

 11:55-13:15 Fri träning 2

 16:15-17:15 Kval

Söndag 24 november

08:00-08:20 Uppvärmnings

 09:15-10:15 Kvalrace

 13:00-14:00 Tävlingsrace