Edward Sandström trea på Zolder

Edward Sandström och Frank Stippler i WRT:s Audi R8 LMS Ultra nummer 13 tog viktiga poäng i FIA GT genom en tredjeplats på belgiska Zolder.

– Bra poängskörd i helgen, vi lämnar över ledningen i förarmästerskapet till våra teamkompisar Ortelli/Vanthoor med en poängs marginal, och WRT utökar ledningen i teammästerskapet, säger Sandström.

 Sandströms belgiska team WRT hade stora framgångar på hemmabanan Zolder i helgen. Ortelli/Vanthoor vann kvalificeringsracet under lördagen, Mayr-Melnhof/Rast blev trea och Sandström/Stippler femma.

 Sandström gjorde en bra start i det viktiga söndagsracet, som ger 25 poäng till segrarna,

och gick direkt upp på en tredjeplats.

 – Jag hade bra fart i inledningen, men gjorde några misstag, så jag är inte helt nöjd med tredjeplatsen faktiskt. Vi kunde till exempel ha tagit bättre hand om däcken så hade vi kunnat utmana hårdare om andraplatsen. Vi fick till bra inställningar på vår Audi R8 LMS Ultra till söndagens race, men vi hade lite för mycket småstrul inför de båda racen, så det var inte helt optimalt, säger Sandström.

 Teamet gjorde snabbaste depåstoppen under helgen. WRT utökar också ledningen i teammästerskapet i och med söndagens andra-, tredje- och femteplacering.

 – Vi har ett antal smågrejor som vi kan förbättra inför nästa race, så jag ser på framtiden med tillförsikt, säger Edward Sandström.

 Söndagens race vanns av Kox/Rosina i en Lamborghini Gallardo LP 560 men bara 0,448 sekunder före Ortelli/Vanthoor.

 Andreas Simonsen i par med Sergei Afanasiev i en Mercedes SLS AMG blev sexa i kvalracet och sjua i huvudtävlingen där de vann Pro-AM klassen.