Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Edward Sandström tvåa i ADAC GT-Masters

Edward Sandströms debut i ADAC GT-Masters blev en omkörningskavalkad. Från 36:e ruta till nionde plats i race 1, och en stark andraplats i söndagens race 2.

I söndagens race startade Prosperia UHC Speeds Audi R8 LMS Ultra med Edward Sandström och Christopher Mies från fjärde startruta. Mies körde första stinten och lämnade över bilen till Sandström på tredje plats. 

– Jag gick ut hårt direkt, det är ju bara en timme långa race, så det är ingen idé att spara på materialet. Gick upp till andra position bakom en Aston Martin, men lyckades tyvärr inte ta mig förbi, säger Edward Sandström. 

Lördagens race blev helt och hållet i enlighet med Sandströms tidigare tävlingar under början av säsongen. En krasch gjorde att kvalet ställdes in, och förarna fick starta enligt mästerskapsställning. 

– Eftersom jag inte kört nåt race i GT-Masters tidigare i år så var ju det mindre bra, vi fick starta från 36:e ruta. 

Det innebar att Sandström återigen fick köra upp sig genom fältet, närmare bestämt 20 placeringar, innan han lämnade över bilen till Christopher Mies som i sin tur körde upp sig till nionde plats och även satte tävlingens snabbaste varv på det näst sista varvet. 

Det var fler svenskar i loppet. Andreas Simonson körde i sin Heico-Mercedes och slutade sjua respektive tolva i loppen. Fredrik Lestrup körde i sin WestCoast Racing BMW Z4 och visade att farten finns gennom att vara snabbast på warm-up. Men i loppen gick det sämre. Teamkamraten Martin Matzke fick ett drive-through straff i första loppet vilket förstörde allt och i lopp två körde samme man av banan med några minuter kvar att köra. Annars hade det nog blivit en femteplats.