Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi Communications Motorsport ### free of charge

Edward Sandström vann Nürburgring 24-timmars

24 timmar. 156 varv på världens hårdaste racerbana. 19 depåstopp. Inga problem, näst snabbaste varvtid och totalseger för Audi och Edward Sandström i W Racing Teams Audi R8 LMS #28.

https://vimeo.com/128082534

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det var regn under tidiga natten och många som gjorde misstag. Edward Sandström körde en dubbelstint mellan halv tre och fem på morgonen.

–   Det var mycket olja på banan så jag kanske blev försiktig i överkant. Men jag bestämde mig för att vi skulle se gryningen med hel och fungerande bil.

Årets upplaga av Nürburgring 24-timmars hade 151 startande bilar i 21 olika klasser, där SP9 GT3 är den snabbaste. Där ställde Audi Sport upp med fyra nya Audi R8 LMS, två i WRT:s färger och två i Phoenix färger. Edward Sandström, Nico Müller, Christopher Mies och Laurens Vanthoor tog hem segern.

Sandström och hans förarkollegor hade en hård fajt med teamet Marc VDS BMW Z4 nr 25 ända in mot målflaggan, men kunde slutligen vinna med 40 sekunder till godo. Efter 24 timmar!

Det är bara andra gången en svensk vinner det klassiska loppet på Ringen. Den andre som gjort det är Örnulf Wirdheim (pappa till Björn) som gjorde det 1993 i en Porsche 911 för Konrad Motorsport.

Foto: Audi Communications Motorsport ### free of charge

https://vimeo.com/128082534