Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Extreme E

Efter Formel E följer Extreme E

Formel E är inne på sin femte säsong men snart får man sällskap av ytterligare ett elektriskt mästerskap – Extreme E.

Formel E, som nu är inne på sin femte säsong, kommer 2021 få sällskap av ytterligare ett elektriskt mästerskap. Men bilarna där kommer att göra upp på allt annat än slät asfalt. Extreme E, som serien heter, ska tävla i de mest påfrestande miljöer som tänkas kan: arktiskt klimat, öken, tropisk skog, öar i indiska oceanen och i Himalayas bergslandskap och därmed lyfta fram de klimatändringar som sker i dessa känsliga områden.

Serien ska att köras med eldrivna suvar och bestå av sex stall med två bilar vardera. Sträckor på mellan sex till tio kilometer ska köras efter uteslutningsmetoden vilket ska mynna ut i en final. Serien ska sändas enligt ”dokusåpa-snitt” med Fisher Stevens som producent – han håller även på med en dokumentärfilm om Formel E.

Extreme E presenterades av Alejandro Agag, en av männen bakom Formel E, och den före detta racingföraren Gil de Ferran på Royal Mail-skeppet St. Helena i London. Ombord fanns även äventyraren David de Rothschild som blir seriens äventyrschef.

På den tekniska sidan är det klart att CBMM ska stå för den utvecklingen av chassit samt att däcken ska komma från Continental.

2016 provade man att köra en Formel E-bil på Grönland – mer om det kan du läsa om här

.

https://youtu.be/QBWTMOTo0M8