Ekström kan få start i Le Mans

Mattias Ekström i 24-timmars på Le Mans i år?  Ja, det kan bli verklighet om Audi Sport beslutar sig för att starta med en tredjebil i loppet 16-17 juni. Nyligen provkörde Mattias för första gången Audi R10 TDI.

V12-dieseln imponerade på Mattias, som tidigare provkört föregångaren Audi R8:

 - Jag kände mig direkt hemma i bilen, men jag behöver mer erfarenhet för att behålla lugnet. Kraften, vridmomentet och "downforce" är helt fenomenalt och skiljer sig totalt från min DTM-bil. Här hade jag bara kunnat hänga med i lågfartskurvorna, sa Mattias Ekström.

 Mattias Ekström, som startar årets DTM-säsong i en ny Audi A4 på Hockenheim den 22 april, är nu också aktuell för att köra årets 24-timmarslopp på Le Mans i en tredje Audi R10 TDI. I så fall tillsammans med DTM-kollegorna Lucas Luhr, Alexandre Prémat och Mike Rockefeller.

 "Testet var positivt, alla förarna hade förberett sig väl och nådde en exceptionellt hög nivå oerhört fort, vilket mer än väl uppfyllde mina förväntningar. De står först i kö om vi startar en tredje bil i Le Mans", sa Audi Motorsports chef Dr Wolfgang Ullrich.