Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060724_norisring
060724_norisring
060724_norisring
060724_norisring

Ekström sexa på Norisring

Mattias Ekström var besviken efter helgens sjätteplats på Norisring. Otur och små misstag ledde till att svensken tappade en plats i mästerskapet. Han ligger nu sexa, inte långt efter Mika Häkkinen.

Tävlingshelgen fungerade bra då det gäller inställningar och tester, bland annat var Ekström snabbast på ett av testerna. Förväntningarna var höga inför lördagens kvalificering och Ekström var laddad till tusen. Men kvalet blev en tuff omgång, det var med nöd och näppe Mattias Ekström tog sig vidare. Han var siste man att ta sig vidare i både första och andra kvalomgången. I sista och avgörande omgången blev han dock bäste Audiförare med sjätte snabbaste tid.

- Det är väldigt tight på den här banan och små fel gör att man hamnar långt bak i ledet, men jag lyckade få ett ganska bra kval och gick vidare. Så jag var nöjd för dagen, säger Ekström.

Planen för Ekström var att direkt ta upp kampen med de framförvarande bilarna och försöka avancera i resultatlistan. Men det var inte Mattias Ekströms dag. Efter att inte ha lyckats ta starten gjorde han några misstag i samband med depåstoppen och fick en dålig omstart efter att säkerhetsbilen hade varit ute på banan.

- Jag fick ingen klockren start, sen fick jag två motorstopp i depån och tappade lite tid. Det gjorde inte saken lättare då man vill fightas med toppen, berättade en besviken Ekström efter målgång.

I och med sin sjätteplats i dagens tävling tappade Ekström en plats i mästerskapet till Mika Häkkinen.

Nu är det nya tag som gäller inför nästa tävling som körs på klassiska Nürburgring. Men innan dess har DTM-serien ett sommaruppehåll på nära en månad. Men Ekström känner inte för att vila. Han kommer att ställa upp i det tyska VM-rallyt för Red Bull Skoda. Den tävlingen körs mellan den 11:e och 13:e augusti.

Resultat Norisring

1. Bruno Spengler

2. Bernd Schneider

3. Mika Häkkinen

4. Stefan Mücke

5. Tom Kristensen

6. Mattias Ekström

7. Timo Scheider

8. Pierre Kaffer

Mästerskapsställning

1. Bernd Schneider 38p

2. Tom Kristensen 30p

3. Bruno Spengler 24p

4. Jamie Green 19p

5. Mika Häkkinen 17p

6. Mattias Ekström 15p

7. H-H Frentzen 11p

7. Martin Tomczyk 11p