Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DTM

Ekström tappar i mästerskapet efter Red Bull Ring

Mattias Ekström hade en medioker dag resultatmässigt när DTM tävlade på Red Bull Ring i Österrike. Svensken kvalade in på 16:e plats, en placering han lyckades förbättra till sjunde plats i tävlingen.

Men trots den starka uppkörningen hjälpte det inte poängställningen då värsta mästerskapsrival och BMW-föraren Marco Wittmann segrade. Ekström är fortfarande tvåa i mästerskapet, men har hela 39 poäng upp till Wittmann med bara fyra tävlingshelger kvar av årets mästerskap.

Dagens tävling på Red Bull Ring var kontroversiell ur flera synpunkter. Mercedes-föraren Robert Wickens startade från pole position och ledde tävlingen inledningsvis. Men Wickens fick en bestraffning efter sitt första depåstopp då tävlingsledningen bedömde att teamet släppt ut honom framför BMW-föraren Timo Glock på ett osäkert sätt i depån.

Då Mercedes-teamet stod och försökte argumentera med tävlingsledningen om att straffet inte var korrekt blev det bara värre. Wickens gick inte in för att ta sitt straff under de tre varv en förare har på sig att ta bestraffningen, något som innebar svartflagg och uteslutning för Mercedes-föraren.

Även Audi drabbades av bestraffning i form av att Jamie Green körde för länge på sina option-däck. Green ledde ett tag tävlingen, men tappade till åttonde plats efter att ha fått en drive through-bestraffning.

BMW hade däremot en stark tävling med Wittmann som segrare och dessutom Augusto Farfus på andra plats, Glock på tredje och Martin Tomczyk på fjärde.

DTM fortsätter om två veckor på Nürburgring.

Red Bull Ring-resultat – Topp 5

1 Marco Wittmann       BMW M4        47 varv

2 Augusto Farfus       BMW M4        +3.298

3 Timo Glock           BMW M4        +5.391

4 Martin Tomczyk       BMW M4        +6.237

5 Timo Scheider        Audi RS 5     +6.6667 Mattias Ekström      Audi RS 5     +14.046