Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ekström/Sandström kör Spa 24-timmars

Kompisarna och grannarna i Schweiz, Mattias Ekström och Edward Sandström, kör 24-timmars på Spa Francorchamps i samma bil.

Mattias Ekström och Edward Sandström är bästa kompisar sedan länge. Båda tävlar med Audibilar men i skilda mästerskap. Tills nu, då de ska kampera ihop i Audi R8 Le Mans Ultra, en bil Edward normalt kör i Blancpain Endurance Series.

Det är resultatet av ett utökat deltagande för det belgiska racingteamet WRT som kommer att köra fyra bilar i klassikern på Spa Francorchamps.

Mattias och Edward får sällskap av Le Mans-vinnaren Marcel Fassler i sin bil. En annan Le Mans-vinnare, Andre Lotterer, kommer att köra tillsammans med Edwards vanliga teamkamrater Frank Stippler och Christopher Mies.

WRT-teamet vann på Spa 2011, med Mattias Ekström som en av förarna. Samma år var Edward Sandström tvåa, i en BMW Z4 GT3. Med dessa två nu i samma bil kan de inte vara annat än en av storfavoriterna till segern.

Tävlingen körs 27-28 juli. Men redan nu i helgen är Mattias Ekström i farten, då i rallycross-EM i Höljes i en Volkswagen Polo.