Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi Communications Motorsport

Emil Bergkvist: Konsten att sitta bredvid

Emil Bergkvist är rallyföraren som klivit åt sidan – bokstavligt talat. Han tog juniorvärldsmästartiteln i rally 2018 som förare, men jagar nu Dakarsegern från kartläsarstolen i Audi RS Q e-tron.

Rent fysiskt är Dakarrallyt mycket jobbigare än vad jag hade räknat med. Det är så viktigt att ha den mentala övertygelsen att vara fokuserad hela tiden, men det är inte lätt när dagsetapperna är bortåt 80 mil långa. Man känner sig helt överkörd efter de långa passen i bilen”, berättar Emil Bergkvist när vi träffas i samband med provkörningen av Audi RS Q e-tron på Sardinien.

– Samtidigt trodde jag aldrig att vi, Mattias och jag, skulle vinna en sträcka vid årets Dakarrally, men det gjorde vi. Rallyts längsta till och med.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.