Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: STCC

Emma Kimiläinen klar för STCC 2015

Emma Kimiläinen är klar för en fortsättning i STCC 2015 tillsammans med Saab-teamet PWR Racing.

– Det känns som en självklarhet att fortsätta tillsammans med PWR. Jag trivs väldigt bra i teamet och vi har haft ett fantastiskt samarbete från första dagen vilket har hjälpt mig att snabbt komma in i STCC, säger Emma Kimiläinen.

Finskan gjorde sin STCC-debut för PWR Racing i årets STCC och blev den första kvinnliga föraren i mästerskapet sedan 1999.

25-åringen hade dock en tuff debutsäsong med fyra brutna tävlingar och slutade på elfte plats med en andraplats som bästa resultat. Teamchef Daniel Haglöf är trots det nöjd över beslutet om att fortsätta.

– Hon har överträffat alla våra förväntningar i år. Jag visste att det skulle bli tufft att komma tillbaka och dessutom debutera i STCC men Emma visade direkt att hon har farten för att utmana på den här nivån. Våra partners är mycket nöjda med Emma och vi har upplevt en positiv uppmärksamhet kring Emma hela året. Nu har hon ett års erfarenhet av STCC och det kommer bara att vara en fördel när vi nu tillsammans ska bygga vidare på detta nästa år, säger Haglöf.

Kimiläinen blir den andra bekräftade föraren hittills för STCC 2015 tillsammans med Dacia Dealer Team-föraren Mattias Andersson, medan Volvo Polestar Racing har bekräftat deltagande men inte antal förare.