Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070917-rallycross-polen070917-rallycross-polen070917-rallycross-polen
070917-rallycross-polen

En poäng skiljer inför finalen i rallycross-EM

Efter Polens EM-tävling i rallycross har de fyra titelkandidaterna reducerats till två. Lasse Larsson, Skoda,  gjorde en enastående tävling och vann överlägset. Kenneth Hansen, Citroën, blev tvåa och leder med en poäng före Larsson inför finalen.

Av de fyra förare som slogs om topplatserna i EM blev Ford-förarna Michael Jernberg och Sverre Isachsen båda kvar i B-final. I A-final fanns de andra två, Kenneth Hansen och Lasse Larsson. Larsson i pole position och Kenneth på femte ruta. Lasse tog kommandot direkt när starten gick och följdes tätt av Andreas Eriksson, Ford, och Kenneth Hansen som gjort en makalös start från sista led. In i andra sväng får Eriksson växlingsproblem och Hansen går odramatiskt förbi. När Kenneth bromsar in för nästa kurva får han en rejäl smäll och bilen snurrar runt. Kvar i räcket står Eriksson och Per Eklund, Saab. Loppet rödflaggas och avbryts. 

I omstarten är inte Andreas med eftersom han blivit utesluten för ojust körning. Larsson är återigen omutlig. Leder från start till mål och tar en välförtjänt seger. Kenneth Hansen tar andra plats. Per Eklund blir trea.

Efter målgång bryter kaos ut och protester och överklaganden tar vid. Tävlingsledningen beslutar att diskningen av Eriksson var felaktig och för att inte orsaka skada på mästerskapets väljer de att låta ställningen vid krashen i första A-finalstarten, som röd flaggades, bli det slutgiltiga. Om det blir ytterligare efterspel återstår att se. Kenneth Hansen leder just nu med en poäng före Larsson. Kort sammanfattat kan man säga att den av de två som är först i Tjeckien nästa helg kommer troligen också bli mästare.

A-final Polen

1. Lars Larsson (S), Skoda Fabia            

2.  Kenneth Hansen (S) Citroen C4  

3. Andreas Eriksson (S) Ford  Fiesta          

4. Per Eklund (S) Saab  9-3                                          

5. Ludvig Hunsbedt (N) Volvo S40

6. Rolf Volland (D) Skoda Fabia