Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hampus Ericsson leder Porsche Carrera Cup Scandinavia med sex poängs marginal. I helgen är det dags för årets andra tävlingshelg. Drivecenter Arena i Fällfors som han ska försvara sin ledning.Hampus Ericsson leder Porsche Carrera Cup Scandinavia med sex poängs marginal. I helgen är det dags för årets andra tävlingshelg. Drivecenter Arena i Fällfors som han ska försvara sin ledning.Hampus Ericsson leder Porsche Carrera Cup Scandinavia med sex poängs marginal. I helgen är det dags för årets andra tävlingshelg. Drivecenter Arena i Fällfors som han ska försvara sin ledning.
Hampus Ericsson leder Porsche Carrera Cup Scandinavia med sex poängs marginal. I helgen är det dags för årets andra tävlingshelg. Drivecenter Arena i Fällfors som han ska försvara sin ledning. Foto: Jakke Rontynen / Porsche Sverige

Ericsson jagad när Porsche Carrera Cup kör i Fällfors

Hampus Ericsson var i USA och fick se brorsan Marcus vinna Indy 500.

Det kan behövas som inspiration då han är jagad ledare av Porsche Carrera Cup Scandinavia inför deltävlingen i Fällfors.

Tänk att stå på läktaren och se sin äldre bror vinna världens största racerbilstävling. Det upplevde Hampus Ericsson nyligen.

– Efter segern i Indy 500 står jag lite i skuggan av Marcus, men det kan jag ta. Det var första gången jag var på Indy 500 och att få se brorsan vinna inför nästan 400.000 åskådare var väldigt speciellt, säger Hampus.

Men nu är det allvar även för lillebror Hampus. Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer till Drivecenter Arena i Fällfors och det är Hampus Ericsson som efter sin fina premiär är i ledningen totalt. 

Ericsson var två gånger tvåa i de stökiga loppen på Anderstorp och då flera konkurrenter nollade tog Ericsson hand om ledningen.

– Det blev en stökig premiär för många, men dessbättre inte för mig. Jag gjorde precis det jag hade planerat och jag tänkte på mästerskapet för att komma igenom första helgen med så mycket poäng som möjligt. Jag tog 40 och är extremt nöjd med det.

Hampus Ericsson (till vänster) slutade tvåa två gånger under premiären på Anderstorp i maj. Här ses prispallen efter race 2 med Lukas Sundahl överst och på tredje plats (till höger) Jan Magnussen.Hampus Ericsson (till vänster) slutade tvåa två gånger under premiären på Anderstorp i maj. Här ses prispallen efter race 2 med Lukas Sundahl överst och på tredje plats (till höger) Jan Magnussen.Hampus Ericsson (till vänster) slutade tvåa två gånger under premiären på Anderstorp i maj. Här ses prispallen efter race 2 med Lukas Sundahl överst och på tredje plats (till höger) Jan Magnussen.
Hampus Ericsson (till vänster) slutade tvåa två gånger under premiären på Anderstorp i maj. Här ses prispallen efter race 2 med Lukas Sundahl överst och på tredje plats (till höger) Jan Magnussen. Foto: Armin Hadzic / A1 Work / Porsche Sverige

Bakom Ericsson finns den rutinerade fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl som får gälla som huvudfavorit i Fällfors. Sundahl är 12 poäng efter Ericsson.

– En lucka som känns extremt viktig. Man vet att Lukas är snabb, det är han alltid, och det känns väldigt skönt att inte låta honom sticka iväg som han gjorde i början på förra säsongen. Det gäller att få grepp om körningen och maximera den direkt i stället för att komma in det senare, som det blev i fjol. I år försöker vi starta på en högre nivå, vilket jag tycker att vi har lyckats med, och det känns skönt att ha några poäng tillgodo på Lukas. 

Fällfors är en lite annorlunda bana jämfört med Anderstorp men Ericsson har bra minnen från tävlingen 2019. Hampus Ericsson debuterade på Drivecenter Arena 2019 och trivs på banan.

– 2019 hade jag inte ens körkort och omställningen från Formel 3, som jag tävlade i då, till Porsche 911 GT3 Cup var stor. Jag tycker det var en bra helg och min insats i regnet året därpå tycker jag också var helt okej. Det var första gången jag körde Porschen i blött och den erfarenheten känns bra att ha med sig nu om det skulle bli regn i helgen, säger Hampus och tillägger:

– Jag tycker att jag har ett ganska bra facit i Fällfors. Inga toppresultat, men det var heller inte att vänta med tanke på omständigheterna.

Drivecenter Arena är med sina 4 270 meter Sveriges längsta bana och sträckningen är snabb med flera tekniska partier. Banans längsta raksträcka är 1 kilometer och där når bilarna en toppfart på över 250 km/h.

Fem race i Viaplay

Viaplay sänder som vanligt från de skandinaviska Porsche-mästerskapen. Fem race blir det totalt enligt följande sändningsschema:

Fredag 17 juni

Kl 20.35: Race 1 Porsche Carrera Cup

Lördag 18 juni

Kl 14.00: Race 1 Porsche Sprint Challenge

Kl 15.00: Race 2 Porsche Carrera Cup

Kl 19.35: Race 2 Porsche Sprint Challenge

Kl 20.30: Race 3 Porsche Carrera Cup