Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ericsson jagar Sundahl när Porsche inleder säsongen

Förra året fick Lukas Sundahl en enkel resa mot titeln i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Men nu ska nye Fragus-stjärnan Hampus Ericsson pressa Sundahl, är det tänkt. ”Jag måste göra färre misstag”, säger Ericsson inför premiären på Knutstorp Ring i Skåne.

Det är snö och busväder i stora delar av Sverige. Men varken det eller pågående coronapandemi stoppar förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia och nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia från att ta vänsterhanden och vrida om startnycklarna på sina racerbilar.

Hela förra säsongen försökte vi hitta spänning i Fragus Motorsports jakt på segermaskinen Lukas Sundahl. När den tidige titelutmanaren Robin Hansson parkerade i depån tidigt under säsongen fick Sundahl en ännu enklare resa mot en ny titel.

Nu har Fragus-teamet laddat om och värvat förra säsongens stora positiva överraskning Hampus Ericsson. Medan storebror Marcus jagar Indycar-segrar i USA ska Hampus rada upp pallplatser och heatvinster hemma i Sverige.

– Jag visste att min debutsäsong i mästerskapet skulle bli tuff. Att vänja sig vid en ny typ av bil, nya banor och knivskarp konkurrens på förarsidan var ingen lek, säger Hampus Ericsson inför säsongspremiären.

Segerreceptet klart

För att hänga med Sundahl, som sällan gör några misstag, har Hampus Ericsson förstått vad som krävs.

– Framförallt att jag måste bli jämnare och att göra färre misstag om jag skall klara att vara med i topp, säger Kumlaföraren.

Samtidigt jagar Sundahl en historisk fjärde raka titel. Uppladdningen har bland annat bestått i att testköra en STCC-bil. Sundahl vet också varifrån det största hotet kommer.

– Jag tror väl att det blir någon av förarna i Fragus Motorsport i alla fall, Hampus Ericsson eller Pontus Fredricsson. Men jag tror också att deras teamkollega Emil Persson, trots att han ändå får betraktas som ny i mästerskapet, kan göra ett lika bra jobb som Hampus och Pontus över en hel säsong. Han är lite äldre, verkar lugn som person och har erfarenhet av att vinna mästerskap i andra klasser.

Känns föraren igen? Jo då, det är Teknikens Världs chefredaktör Marcus Engström som ska tävla i nya klassen Porsche Sprint Challenge. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Redaktör mot legendar

I Carrera Cup ingår också Masters-klassen som väntas bli en ny spännande kamp mellan prins Carl Philip Bernadotte och fjolårsvinnaren Magnus Öhman.

Nytt för i år är klassen Porsche Sprint Challenge. Där får STCC-rutinerade Marcus Annervi bland annat tampas med 75-årige Stig Blomqvist. Jo, det är sant. Blomqvist gör uppmärksammad comeback på svenska racerbanor. Blomqvist, världsmästare i rally redan 1984, får troligen inte se upp i backspegeln för Teknikens Världs chefredaktör Marcus Engström. Engström är gästförare i serien och hans debut som fabriksförare i Porsche beskrivs i senaste numret av Teknikens Värld.

Gästförare i Porsche Carrera Cup är 50-årige Fredrik Ekblom med en lång nationell och internationell racingkarriär bakom sig. För att sätta lite extra press på de ordinarie förarna får gästförare Ekblom ta poäng i cupen.