Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Red Bull-stallet firade Verstappens titel rejält.Red Bull-stallet firade Verstappens titel rejält.Red Bull-stallet firade Verstappens titel rejält.
Red Bull-stallet firade Verstappens titel rejält.

F1-expert Scott Mitchell: ”Vi kan vara väldigt exalterade inför 2022”

Premium Den mest basala kunskapen om hur Formel 1-säsongen 2021 slutade säger att mästerskapet slutade drömlikt. En omkörning på sista varvet – i säsongens sista race – avgjorde världsmästerskapet efter en nästan ett år lång fight mellan Max Verstappen och Lewis Hamilton.

Det var det ultimata scenariot för Formel 1, och ett av de mest fantastiska sätten för stora sportevenemang och tävlingar att avgöras på. Motsvarigheten till ett avgörande mål i 94:e minuten i en fotbollsmatch eller som om Tour de France skulle avgöras strax före målsnöret på sista sträckan.
Men naturligtvis vet vi att det här drömscenariot var en mardröm för Lewis Hamilton, hans Mercedes-team och hans stora massor av fans. Det blev också en mardröm för FIA och för Formel 1-organisationen.

Avslutningen på 2021 års mästerskap var höljd i kontroverser på grund av sättet som FIA:s race director Michael Masi hanterade en sen safety car-situation, som var direkt avgörande för att skapa den shootout som uppstod på sista varvet, som avgjorde loppet och gav Max Verstappen hans första VM-titel.
Sedan dess har Formel 1 kämpat mot konsekvenserna av hur finalen i Abu Dhabi avslutades, och när vi står på randen av en ny säsong är det först nu som vi är i en position att börja gå vidare.
I vanliga fall när en säsong slutar, oavsett om det är på ett intressant eller tråkigt sätt, går vi igenom det vanliga berömmandet av mästaren, granskandet av säsongen och reflekterandet över toppar och dalar. Sen vänder vi oss mycket snabbt mot nästa säsong.