Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Peter Fox/Getty Images

F1-rådgivare ville coronasmitta förare – skulle göra dem immuna

Formel 1-teamet Red Bulls rådgivare Helmut Marko ville sätta förarna i coronaläger. Skulle vara bättre att smitta dem nu så de är immuna när säsongen startar.

Formel 1-säsongen skulle ha inletts 15 mars men på grund av coronaviruset blev starten uppskjuten. Preliminärt startdatum just nu är 14 juni till Kanadas Gran Prix.

Den dötid som kom med den uppskjutna säsongsstarten såg Red Bulls rådgivare som ett perfekt läge att göra förarna immuna mot coronaviruset.

Helmut Marko. Foto: Heimo Ruschitz

I en intervju med den Österrikiska tv-kanalen OFR berättar Helmut Marko att tanken var att ordna ett läger där förarna skulle smittas av coronaviruset. Enligt honom skulle samtliga fyra Formel 1-förare och tio juniorer smittas för att vara immuna och redo inför säsongsstarten i sommar.

– De är alla unga starka män vid riktigt god hälsa. På så sätt skulle de vara redo när vad som troligen blir ett tufft mästerskap drar igång, säger Helmut Marko till ORF.

Medan Helmut Marko verkar övertygad om att det var en bra idé togs den inte emot lika väl hos det övriga Red Bull-teamet.

– Låt oss säga såhär, det har inte tagits emot bra, säger Helmut Marko.

Så i stället för att tvinga förarna att bli sjuka ska Red Bull nu fokusera på att få dem i form och fokuserade inför vad som komma skall.