Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080228-f1-2008
080228-f1-2008
080228-f1-2008
080228-f1-2008

F1-säsongen står för dörren

De sista officiella F1-testerna har klarats av. Nu är det dags för teamen att packa samman prylar och pinaler och bege sig till Australien för premiärloppet 16 mars.

Jarno Trulli, Toyota, stod som snabbaste man under den sista testdagen i Barcelona. Men det betyder förstås inte ett smack förutom att teamet gladdes för det. F1-tester är egentligen ointressanta för alla andra än teamen eftersom det bara är de som vet vad de testat och varför.

Det är väl ingen chansartad gissning att även årets F1-VM kommer att stå mellan två team, Ferrari och McLaren. Kimi Räikkönen/Felipe Massa och Lewis Hamilton/Heikki Kovalainen.

Två finländare i de två bästa teamen gör att broderlandets sak är vår även i år.

Däremot är det svårare att sia över vad Fernando Alonsos återkomst till Renault betyder. Enligt spanjoren själv ligger de lite efter men det kan också vara en mörkning.

Om man nu ändå skall bedöma efter testerna verkar Williams ha tagit ett kliv framåt medan Honda står och stampar i kön. Märkligt att de inte kan få till det.

Frågan är också om vi verkligen har 22 bilar i startfältet hela säsongen. Super Aguri missade de avslutande testerna då de inte hade ekonomi till dem. Teamchefen Aguri Suzuki var i stället i Japan och jagade pengar av Honda och andra sponsorer. Super Aguri säger dock att de ska stå på startlinjen i Australien. Men sedan då?

Gå in och rösta på vem du tror ska vinna F1-VM. Du har fram till Australiens Grand Prix den 16 mars på dig.