Vid ROC Nations Cup Mexico 2019 tog Team Tyskland med Mick Schumacher och Sebastian Vettel en andraplats. Foto: ROC

F1-stjärnorna klara för Race Of Champions i Piteå

Sebastian Vettel och Mick Schumacher kommer att ställas mot stjärnor som Mattias Ekström, Petter Solberg och Valtteri Bottas. Det blir verklighet när Race of Champions avgörs i Piteå i februari.

När Race Of Champions kommer till Sverige och Pite Havsbad i början av februari nästa år är det ett starkt startfält som kommer att göra upp om den prestigefulla titeln. I Race Of Champions möts de bästa förarna inom global motorsport för att tävla mot varandra och det är känt för att locka superstjärnor från alla de främsta klasserna inom motorsport som Formel 1, Le Mans, Nascar, IndyCar, World Rally och Rallycross. 

Nu står det klart att fyrfaldige Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel, och hans landsman Mick Schumacher, båda är klara för evenemanget. 

Banan på den frusna Östersjön kommer inte bara att bli den snabbaste och bredaste banan i ROC:s trettioåriga historia, utan den kommer att hållas på den oförutsägbara ytan av det frusna havet och i en mängd olika racerbilar.

Mästarnas mästare kommer att koras på isen utanför Pite Havsbad. Foto: Pite Havsbad Group

– Det blir ett världsunikt arrangemang där Formel 1-förare som Schumacher och Vettel för första gången kör på fruset hav. Vi har ett väldigt starkt startfält och fler förare kommer meddelas under kommande månad, säger Tobias Lindfors, koncern-vd och ägare till Pite Havsbad Group.

Utöver Vettel och Schumacher är en lång rad mästare klara för Race Of Champions: niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen, regerande världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson, niofaldige världsmästaren i rally Sebastien Loeb, sjufaldige mästaren i Nascar Cup Jimmie Johnson, trefaldige vinnaren av Race Of Champions Mattias Ekström, tvåfaldige Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen, Formel 1-föraren Valtteri Bottas, American Rally Association Champion Travis Pastrana, FIA World Rally och Rallycrossmästaren Petter Solberg samt WRC-stjärnan Oliver Solberg.

Mattias Ekström har tre ROC-titlar i bagaget. Foto: Xiong / Race of Champions

Evenemanget som hålls 5–6 februari är det första Race Of Champions hålls i Norden och Sverige. Tävlingen delas upp på två tävlingsdagar, den första dagen är ROC Nations Cup där länder tävlar i lag mot varandra och den andra dagen är den individuella tävlingen The Race Of Champions där ”Mästarnas mästare” koras.