Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Får Robert Dahlgren fortsätta i V8 Supercars?

Skellefteå-sonen Robert Dahlgren har haft en tuff debut i V8 Supercars för Volvo Polestar Racing och är strax efter halva säsongen sist i mästerskapet. Rykten har börjat surra i Australien att svensken kan bli ersatt till nästa säsong, något Volvo Australien-chefen Matt Braid menar är för tidigt att besluta ännu.

– Robert har gjort ett bättre jobb än vad folk generellt tycker. Han har haft lite svårt i tävlingarna, men han är den nya killen i mästerskapet och de lokala förarna har gett sig på honom i tävlingarna, säger Braid.

Dahlgrens hittills bästa placering är 16:e plats i det 25 bilar starka startfältet. Däremot har han lyckats kvala topp tio två gånger.

– Han har bra fart och har gjort ett mycket bra jobb med att föra oss närmare med Polestar (som bygger motorerna) och fördelarna som vi kan dra av det. Sedan måste han prestera, men det finns fortfarande tid, allt vi kan göra är att stötta honom. Som för alla andra är det resultaten som räknas i slutändan, säger Braid.

Dahlgren har tävlat för Volvo Polestar Racing i över tio år och har tre silvermedaljer i STCC samt Scandinavian Touring Car Cup-titeln 2010 som bästa meriterna i standardvagnsracing. I årets V8 Supercars återstår fem tävlingshelger, närmast väntar långloppen på Sandown, Bathurst och Gold Coast där Dahlgren kommer att dela bil med erfarne australiske tävlingsföraren Greg Ritter.