Foto: Formel E

Felix Rosenqvist bröt i Mexiko

Batteristrul tvingade en ledande Felix Rosenqvist att bryta säsongens femte deltävling i Formel E. Trots det ligger han tvåa i sammandraget.

Det blev en helg i moll för Felix Rosenqvist under Mexikos deltävling i Formel E i helgen. Hans bil stannade på start- och målrakan på varv 14 av 47. Han befann sig då i ledning efter att ha startat från första startruta för andra gången denna säsong (ett sammandrag från kvalet ser du i klippet nedan). Hans bil startade dock bara för att lägga av på nytt.

För första gången tilldelades Felix även en så kallad FanBoost, där Formel E-tittarna röstar fram vem som ska få tillfällig extra kraft under loppet.

Även stallkollegan Nick Heidfeld drabbades av tekniskt problem och tvingades bryta tävlingen. Trots eländet behåller såväl Felix som Mahindra-stallet andraplatserna i konstruktör- och förartabellerna.

– Vi vet ännu inte vad som hänt, men det verkar vara batterirelaterat i åtminstone mitt fall, säger Felix Rosenqvist. Vi tror att det är ett väldigt ovanligt problem men måste gå igenom bilen mer noggrant innan vi vet med säkerhet. Det allra viktigaste är att se om vi kan lära oss något som team och framför allt försöka se till att det inte händer igen i framtiden.

Loppet vanns av Daniel Abt (Audi) följd av Mitch Evans (Jaguar) och Sébastien Buemi (Renault). Tom Blomqvist (Andretti

) slutade på plats 15.

https://youtu.be/TK8cDlSj3SE