Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Felix Rosenqvist bröt – igen

Snabbast under träning och kval samt i 22 av 33 varv på Roms gator när Formel E gjorde debut i staden. Sedan var det dock över för Felix del.

Felix Rosenqvists andra säsong i Formel E fortsätter att gå i dur och moll och helgens lopp i Rom symboliserar detta. Under såväl träning som kval var han snabbast men i själva loppet tvingades han att bryta på varv 22 av 33 då hjulupphängningen brast i kurva tolv. Eländet kan du se 2,20 in i klippet nedan.

Vann gjorde Sam Bird (DS) följd av den regerande världsmästaren Lucas di Grassi (Audi) och Andre Lotterer (Techeetah). Felix ligger nu trea i sammandraget, 37 poäng bakom ledande Jean-Eric Vergne (Techeetah) med fem deltävlingar kvar att köra.

- Otroligt tungt och ett väldigt tråkigt slut på en i övrigt fantastiskt bra dag. Vi var snabbast på fria träningen, snabbast i kvalet med god marginal, och ledde varje varv av racet fram till dess, säger Felix Rosenqvist.

Moll: Det är andra gången på tre lopp som Felix tvingas bryta. Dur: Felix kvalvarv var det näst mest överlägsna i seriens historia.

Den med hököga upptäckte att Felix Mahindra-bil har ny dekalring på sidorna. Företaget lanserar nu det nya bilmärket Automobili Pininfarina, en effekt av att man köpte den italienska designmakaren 2015

. 2020 siktar märket att komma ut med en första modell. Det ska vara en eldriven supersportbil som jobbas fram med de erfarenheter man samlar på sig inom just Formel E.Nästa lopp i Formel E körs den 28 april i Paris.

https://youtu.be/BGRSWjslnEU