Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: MediaPortal Daimler AG / Daimler AG

Felix Rosenqvist fortsätter för Mercedes i DTM

Felix Rosenqvist har fått förnyat förtroende av Mercedes i DTM och kommer att köra nästa tävling på Nürburgring.

– Vi satte oss ned efter förra tävlingen och Uli Fritz (Mercedes AMG:s DTM-chef) sa att jag kommer att köra igen på Nürburgring. Jag är riktigt nöjd över det. Jag kan knappt bärga mig och hoppas att jag kan fortsätta starkt igen, säger Rosenqvist.

Svensken gjorde en stark DTM-debut på Moscow Raceway där han kvalade nia och tog poäng i sin första tävling någonsin, som kördes i hällregn, genom att korsa mållinjen som tionde man.

– Det var riktigt bra. Att ta poäng i DTM i min första tävling är mycket mer än jag någonsin förväntade mig. Farten fanns där från början. Jag hörde att bara två förare innan mig någonsin har tagit poäng på det sättet sedan BMW kom in i mästerskapet och definitivt ingen från Mercedes. Det gör mig verkligen stolt, säger Rosenqvist.

Rosenqvist lyckades också bli del av de ibland heta känslorna på banan i DTM där Marco Wittmann klagade över att han blivit blockerad av svensken under kvalet.

– Det är helt löjligt. Du behöver bara ta en objektiv titt på datan. På varvet där Marcos säger att jag blockade honom var mitt snabbaste utvarv på hela helgen och det var mer än en sekund mellan oss vid slutet av det varvet. Alla mina sektorer var gröna efter det. Dessutom gjordes ingen undersökning ens av tävlingsledningen och Marco tog pole. Kvalet har generellt sett varit mycket jämnare i andra serier där jag tidigare tävlat och ingen har någonsin klagat där, säger Rosenqvist.

DTM fortsätter på Nürburgring den 11 september.